Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής το 2019 και το «Golden Age European Gym Festival» του 2020 διεκδικεί η Ε.Γ.Ο.

Την επιθυμία να φέρει δύο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις γυμναστικής στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του 2019 στο Παλαιό Φάληρο και το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ “Golden Age” του 2020 στο Ρέθυμνο, με την σημαντική αρωγή της Πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων, εξέφρασε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, η οποία πρόκειται να καταθέσει επίσημη υποψηφιότητα για την ανάληψη των συγκεκριμένων διοργανώσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΓΟ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Θανάσης Βασιλειάδης είχε το τελευταίο διάστημα μία σειρά εποικοδομητικών επαφών με τους αρμόδιους φορείς, στους οποίους παρουσίασε τα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από την προοπτική να διεξαχθούν επί ελληνικού εδάφους οι δύο διοργανώσεις που θα διεκδικήσει η χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του 2019, η ΕΓΟ υπολογίζει στην σημαντική αρωγή του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ανάληψη μιας διοργάνωσης τέτοιας εμβέλειας, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.
Εφόσον η ελληνική υποψηφιότητα ευοδωθεί, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου (Tae Kwon Do), έχοντας ως «οδηγό» την απόλυτα επιτυχημένη τέλεση του διεθνούς τουρνουά ρυθμικής “Aphrodite Cup” στο ίδιο γυμναστήριο, με διοργανωτή τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και συνδιοργανωτές την Ε.Γ.Ο. και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, σε ετήσια βάση από το 2015 μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, η Ελλάδα διεκδικεί με αξιώσεις το “Golden Age Gym Festival” του 2020, μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, που διεξάγεται κάθε δύο έτη και κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, αριθμώντας 2.000 και πλέον συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.
Η προοπτική της τέλεσης της εν λόγω διοργάνωσης στο Ρέθυμνο το φθινόπωρο του 2020, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα από την πρώτη στιγμή ότι θα την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις: Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΓΟ και παρείχε όλες τις απαραίτητες έγγραφες διαβεβαιώσεις, ώστε να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος υποψηφιότητας από ελληνικής πλευράς.
Η επίσημη απόφαση για την ανάθεση των δύο διοργανώσεων, τις οποίες εκτός από την Ελλάδα διεκδικούν και άλλες χώρες με ισχυρές υποψηφιότητες, θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG, στις 28-29 Ιουνίου στη Λοζάνη.
«Η τέλεση κορυφαίων διοργανώσεων γυμναστικής στη χώρα μας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση της Ε.Γ.Ο., αλλά και έναν στρατηγικό στόχο, που από το 2007 έως σήμερα δεν είχαμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε, για λόγους οικονομικούς και πάντοτε με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση των περιορισμένων πόρων μας.
Θέλουμε να φιλοξενήσουμε στην Αθήνα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του 2019 και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, που από την αρχή είχε στηρίξει αυτή την ιδέα, καθώς επίσης στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και στην Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας από όλους την υπόσχεση ότι θα μας παρέχουν την στήριξη που είναι απαραίτητη για να έρθει στην Ελλάδα μία διοργάνωση αυτού του βεληνεκούς.
Ταυτόχρονα, διεκδικούμε το “Golden Age European Gym Festival” του 2020, στο Ρέθυμνο, που μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό αθλητικού τουρισμού. Οφείλουμε ήδη να πούμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Λιονή για την συγκινητική ανταπόκρισή τους, από την πρώτη στιγμή που μοιραστήκαμε μαζί τους τις σκέψεις μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και αντιπρόεδρος της UEG, Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος κατέληξε λέγοντας:
«Για καθεμιά από τις δύο διοργανώσεις θα υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός από άλλες ενδιαφερόμενες χώρες, αλλά πιστεύουμε ότι οι δικές μας υποψηφιότητες μπορούν να παρουσιάσουν τους πληρέστερους φακέλους και να κριθούν ως οι καταλληλότερες, με την συνδρομή των φορέων που έχουμε στο πλευρό μας».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-06-14 20:22:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ