Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει το 2022

Το αμερικανικό startup Orion Span που ειδικεύεται στη διαστημική τεχνολογία ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του για την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο…διάστημα.  Πρόκειται για το Aurora Station που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2021 και να αρχίσει να φιλοξενεί τουρίστες το 2022.
Το ξενοδοχείο θα φιλοξενεί έξι άτομα κάθε φορά, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών του πληρώματος. Το κόστος της διαμονής για 12 μέρες θα ανέρχεται στα 9,5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, μαζί με τα έξοδα μεταφοράς.
Το διαστημικό ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση περίπου 360 χιλιομέτρων, λίγο χαμηλότερα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που βρίσκεται στα 400 χιλιόμετρα και θα ολοκληρώνει μια πλήρη περιφορά κάθε 90 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα δουν κατά μέσο όρο 16 ανατολές και ηλιοβασιλέματα κάθε μέρα και θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν πάνω από τις χώρες τους. Επίσης, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να παραμείνουν σε επαφή με τα συγγενικά τους πρόσωπα στη Γη, χρησιμοποιώντας το ασύρματο internet υψηλής ταχύτητας του σταθμού.
«Σχεδιάσαμε τον σταθμό Aurora με σκοπό να προσφέρουμε έναν κεντρικό προορισμό στο διάστημα. Με την εκτόξευση, ο σταθμός θα τεθεί σε λειτουργία αμέσως, μεταφέροντας τους ταξιδιώτες στο διάστημα γρηγορότερα και με χαμηλότερο κόστος από ό,τι μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία », δήλωσε ο Φρανκ Μπάνγκερ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Orion Span. Παράλληλα, η νεοσύστατη εταιρία θα προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης από το οποίο θα λάβουν μια πιστοποίηση. Η πρώτη φάση του προγράμματος πιστοποίησης γίνεται online, η δεύτερη θα είναι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Χιούστον του Τέξας, ενώ η τρίτη και τελευταία θα πραγματοποιείται κατά τη διαμονή του ταξιδιώτη στο σταθμό Aurora.

Η νεοσύστατη εταιρία Orion Span έχει έδρα στο Χιούστον του Τέξας και τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια. Αποστολή της εταιρείας είναι να οικοδομήσει και να διατηρήσει τις ανθρώπινες κοινότητες στο διάστημα. Η εταιρία κατασκευάζει ήδη το διαστημικό ξενοδοχείο στο Χιούστον, χρησιμοποιώντας μηχανικούς που είχαν συμμετάσχει στην κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).
Επιπλέον, τα πειράματα που διεξάγονται στον σταθμό Aurora θα παρέχουν πληροφορίες που θα συμβάλλουν άμεσα στο πεπρωμένο της ανθρωπότητας στα αστέρια. «Για παράδειγμα, οι αυτοσυντηρούμενες αποικίες του διαστήματος θα καλλιεργούν τρόφιμα και η τεχνολογία αυτή, θα αναπαραχθεί σε μεγάλο βαθμό σε άλλες μελλοντικές αποκίες στο φεγγάρι, τον Άρη και αλλού», δήλωσε η εταιρία στην επίσημη ανακοίνωσή της.
ΠΗΓΗ: Space
www.ert.gr

2018-04-12 17:54:29

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ