Το NewSpace, η διεθνοποίηση και οι καινοτομίες στο επίκεντρο του Toulouse Space show

Το Toulouse Space show, ένα σημαντικό παγκόσμιο φόρουμ αφιερωμένο στις καινοφανείς λύσεις του διαστήματος, που παρουσιάζει τις μελλοντικές τάσεις και τη νέα διαστημική οικονομία, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο Pierre Baudis της Τουλούζης.
Σε αυτό το σημαντικό γεγονός συμμετέχουν επιχειρηματίες, διευθυντές του Οργανισμού Διαστήματος, στελέχη σημαντικών οργανισμών και πολιτικοί ηγέτες από 46 χώρες. Φέτος, το φόρουμ φιλοξενεί την Κίνα ως επίσημη προσκεκλημένη χώρα και επικεντρώνεται στην εμφάνιση του NewSpace, της διεθνοποίησης, των καινοτομιών και των ρήξεων.
Στη φετινή έκδοση συμμετέχουν 150 διεθνείς εκθέτες, με την Ελλάδα να αντιπροσωπεύεται από 10 εταιρείες. Παράλληλα, στις 27 Ιουνίου το CNES, η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία, το Aerospace Valley και το Si-Cluster διοργανώνουν μια εκδήλωση δικτύωσης (networking) ανάμεσα σε παράγοντες από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Το «χωριό των start-up» θα φιλοξενήσει πάνω από 50 νεοσύστατες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν νέες εφαρμογές, τεχνολογίες και υποδομές για τη βιομηχανία του Διαστήματος. Τέλος, το Toulouse Space Show φιλοξενεί τον εθνικό και τον διεθνή τελικό του ActInSpace Hackathon. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται ταυτόχρονα στις πέντε ηπείρους, σε 32 χώρες και 65 πόλεις.
Η τελευταία μέρα του φόρουμ είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, με εκθέσεις, στρογγυλά τραπέζια και ομιλίες. Ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet είναι ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές στο πλαίσιο της ομιλίας «Το διάστημα στο μέλλον μου».
www.ert.gr

2018-06-25 13:02:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ