Τραμπ: Απέχει πολύ η λύση με Β. Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι «δεν έκανε καμία παραχώρηση» στη Βόρεια Κορέα η οποία, όπως ανέφερε, ανακοίνωσε «την αποπυρηνικοποίησή της» διακόπτοντας τις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές της.
«Δεν παραχωρήσαμε τίποτα και δέχτηκαν την αποπυρηνικοποίηση (πολύ καλό για τον κόσμο), το κλείσιμο των εγκαταστάσεων και τον τερματισμό των δοκιμών», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, απαντώντας προφανώς στα σχόλια ενός δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.
«Απέχουμε πολύ από έναν τερματισμό στη Βόρεια Κορέα, ίσως τα πράγματα να εξελιχθούν καλά και ίσως όχι – μόνο ο καιρός θα δείξει…Αλλά η δουλειά που κάνω τώρα θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό πριν!», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η χώρα του σταματά τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και το κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών στο Πούνγκιε-ρι επειδή «ολοκλήρωσε την αποστολή του». Δεν αναφέρθηκε όμως σε μια ενδεχόμενη καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου του καθεστώτος του.www.ert.gr

2018-04-22 18:14:49

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ