Τραμπ: «Πολύ σύντομα» οι αποφάσεις για τη Συρία

Παρατείνεται η αγωνία για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι συναντάται με τους συμβούλους του και «πολύ σύντομα» θα λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει. Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος, με νέα ανάρτησή του στο twitter, είχε αναφέρει πως «ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία» προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα ή καθόλου σύντομα».
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας συνεδριάζει προκειμένου να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον, δήλωσε υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο οποίος χαρακτήρισε «απλώς ασυγχώρητη» τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, υπενθυμίζοντας ότι για τον λόγο αυτόν πριν από έναν χρόνο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν μια στρατιωτική βάση στη χώρα αυτή.
Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι υπήρξε επίθεση με χημικά όπλα και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να σταλούν επιθεωρητές επί τόπου για να συλλέξουν αποδείξεις, προειδοποιώντας ότι το έργο τους θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο όσο περνά ο καιρός.
«Πιστεύω ότι υπήρξε χημική επίθεση και ψάχνουμε τις αποδείξεις» συνέχισε. Παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επίθεση αυτή που φέρεται ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, παρά μόνο «πολλές ενδείξεις στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης» ότι χρησιμοποιήθηκαν χλώριο ή σαρίν».
Έχουμε αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Ντούμα και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας σε εύθετο χρόνο, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενα χτυπήματα στη Συρία, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος.
Εν τω μεταξύ, o Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων επιβεβαίωσε ότι εμπειρογνώμονες οδεύουν προς τη Συρία και θα ξεκινήσουν το Σάββατο έρευνες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή της Ντούμα.
Το αίτημα είχαν υποβάλει τόσο η συριακή όσο και η ρωσική κυβέρνηση.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η Δαμασκός θα θεωρήσει υπεύθυνη τη Δύση για οποιαδήποτε παρεμπόδιση του έργου των εμπειρογνωμόνων στη χώρα
Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-12 14:00:17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ