Τρείς Παλαιστίνοι νεκροί σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο 17χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στο στήθος χθες στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο θάνατός του ανεβάζει σε τρεις τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αυτές, μετά τον θάνατο ενός 12χρονου και ενός 43χρονου ο οποίος δέχθηκε μία σφαίρα στο κρανία από τον ισραηλινό στρατό.
Από την πλευρά του ο στρατός δεν έχει σχολιάσει τους θανάτους αυτούς. Έχει ανακοινώσει απλώς ότι 7.000 Παλαιστίνιοι «ταραξίες» έριξαν πέτρες και καμένα λάστιχα εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που φυλούσαν τον φράκτη. Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν «με μέσα αντιμετώπισης ταραχών και πυροβόλησαν βάσει των κανόνων εμπλοκής».
Τουλάχιστον 157 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη στις 30 Μαρτίου των διαδηλώσεων κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια και ζητώντας το δικαίωμα επιστροφή των Παλαιστινίων στις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν το 1948.
Στο μεταξύ χθες το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση νέων κατοικιών σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ως απάντηση στην επίθεση με μαχαίρι ενός Παλαιστίνιου που κόστισε τη ζωή σε έναν στρατιώτη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-28 16:27:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ