Τσίπρας: Μια νέα εποχή για τη χώρα ξεκίνησε (video)

«Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ανακτούμε την οικονομική μας κυριαρχία», σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αποκλειστική του δήλωση στην ΑΥΓΗ της Κυριακής.

«Ένας μεγάλος και οδυνηρός κύκλος έκλεισε. Μια νέα εποχή για τη χώρα ξεκίνησε» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «τα οφέλη από αυτή την επάνοδο στην κανονικότητα πρέπει να γίνουν αισθητά στην κοινωνία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πρώτη μας φροντίδα, λοιπόν, από εδώ και εμπρός είναι η στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, η φορολογική ελάφρυνση για αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης, οι στοχευμένες ενισχύσεις στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Στόχος μας όμως είναι και η εδραίωση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη χώρα μας, που εξαιτίας της διαφθοράς του παλιού πολιτικού συστήματος οδηγήθηκε σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση».
Ο πρωθυπουργός καταλήγει στη δήλωσή του πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να παλεύει καθώς κέρδισε μια μάχη αλλά έχει ακόμη πολλές μπροστά της».
Την ίδια ώρα, στη ΝΔ θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός προσβάλλει την νοημοσύνη των Ελλήνων, αστειευόμενος με γραβάτες, την ώρα που οι πολίτες θα πληρώνουν τις επιλογές του, όπως λένε, μέσα από νέες περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο.
Στην Πειραιώς χαρακτηρίζουν τις τελευταίες ώρες «αποκαλυπτικές» των προθέσεων του κ. Τσίπρα, μια και όπως εκτιμούν, ο διάλογος του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέδειξε πως ο κ. Τσίπρας το 2015 έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια με το δημοψήφισμα, χωρίς να τον ενδιαφέρει ακόμα κ η έξοδός της από το ευρώ.
Ήταν μία αναφορά που μέτρησε πολύ,σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Τρουπή, στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη να καταθέσει την Δευτέρα πρόταση για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα την οικονομία. Να θυμίσουμε ότι η ΝΔ έχει ήδη δεσμευθεί για σύσταση εξεταστικής για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος, Γιάννης Τρουπήςwww.ert.gr

2018-06-23 20:10:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ