Τσίπρας: Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία (video)

«Αν θέλουνε να οικοδομήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Πιστεύω ότι η Καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι τα δύο υλικά που πρέπει να στηριχθούμε πάνω τους» τόνισε ο πρωθυπουργός σε παρέμβαση του κατά την διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία«, που πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Tο μοντέλο του χθες το ξέρουμε, είναι αυτό που μας οδήγησε στην κρίση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund. Ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενοποίηση του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα και τόνισε τις δυνατότητες που έχουμε στον τομέα αυτό.

Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του #EquiFund και νέους επιχειρηματίες. pic.twitter.com/ZdVGccSax8
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) April 16, 2018

«Τώρα είναι η στιγμή να πάρουν το ρίσκο. Αν όχι τώρα που σηκώνεται η χώρα μας στα πόδια της, πότε; Αν όχι εκείνοι, ποιοι;».Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε εκπροσώπους fund managers και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
«Παρά τις δυσκολίες ο λαός στάθηκε όρθιος», «η Ελλάδα σηκώνεται ξανά και προσπαθεί να αλλάξει πορεία, να αλλάξει στρατηγικό σχέδιο, θέλουμε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, θέλουμε να επενδύσουμε στην καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι επενδύοντας στην καινοτομία μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για αυτό το κομμάτι των εξειδικευμένων νέων, με δύο και τρία πτυχία.
Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-16 17:03:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ