Τσαβούσογλου κατά Κουρτς πριν η Αυστρία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ

Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ υπογράμμιζαν και στη νέα συμφωνία για το Μεταναστευτικό την ανάγκη η Τουρκία να εφαρμόσει τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ -Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπέλυε πυρά κατά του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, με το βλέμμα στην ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Βιέννη.
«Η Τουρκία δεν πιστεύει ότι θα γίνουν θετικά βήματα με την ΕΕ όσο η Αυστρία θα βρίσκεται φέτος στην προεδρία της», υπογράμμισε  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν αναμένει θετικά βήματα για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στο πλαίσιο των ενταξιακών προσπαθειών της Τουρκίας, αλλά θα συζητήσει την απελευθέρωση της βίζας με τους αξιωματούχους της ΕΕ.
Η Αυστρία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για ένα εξάμηνο από τον Ιούλιο, κάτι το οποίο θα της προσφέρει έναν ισχυρό λόγο στην ατζέντα των πολλών συνόδων που γίνονται μεταξύ των χωρών μελών.
Η Βιέννη έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της για να υπάρξει  «στροφή προς την πρόληψη των αφίξεων κι άλλων μεταναστευτικών κυμάτων’.
Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα κόψει τους εμπορικούς της δεσμούς με το Ιράν «κατ’εντολή άλλων χωρών»,  αναφερόμενος στις ΗΠΑ που ζήτησαν αυτήν την εβδομάδα από άλλες χώρες να σταματήσουν όλες τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τον Νοέμβριο.
ΠΗΓΗ:NTV,ΑΠΕwww.ert.gr

2018-06-29 12:57:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ