Τ. Πετρόπουλος: Εντός των επόμενων ημερών τα εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ

Εντός των επομένων ημερών, θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με το νέο επίπεδο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο οι νέες εισφορές θα προσδιορίζονται με βάση τα εκκαθαριστικά του 2017 για τη χρήση του 2016. Όσοι εκ των ασφαλισμένων θα πληρώνουν περισσότερα θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την αναδρομική επιβάρυνση σε πέντε δόσεις μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου.
Για όσους προκύψει μειωμένη ασφαλιστική επιβάρυνση, εξήγησε ο υφυπουργός, το σχετικό ποσόν ή θα επιστραφεί εφάπαξ ή αν το επιθυμεί ο ασφαλισμένος θα μείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον ασφαλιστικό λογαριασμό του.
Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι πλέον οι ασφαλισμένοι που έχουν υψηλές επιβαρύνσεις μπορούν να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη καταβάλλοντας την ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά που αντιστοιχεί στην κατώτατη κλάση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Στο Κόκκινοwww.ert.gr

2018-04-30 13:12:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ