Υπολειτουργούν σήμερα οι εφαρμογές του ΕΦΚΑ για εισφοροδότηση

Το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ για τις εισφορές Μαρτίου μη μισθωτών και το πρώτο ειδοποιητήριο για τις τελικές καταβλητέες εισφορές του 2017 εκτιμάται ότι θα εκδοθούν στις αρχές Μαΐου καθώς συνεχίζεται η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2017.
Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε χθες ότι οι εφαρμογές που υποστηρίζουν την εισφοροδότηση Μη Μισθωτών θα υπολειτουργούν από σήμερα Τρίτη και έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή της εισφοράς Μαρτίου εκπνέει την Δευτέρα, 30 Απριλίου, και αναμένεται να δοθεί παράταση.
Το πρώτο ειδοποιητήριο για τις τελικές καταβλητέες εισφορές του 2017 θα αφορά το ποσό της 1ης δόσης του μεγάλου συμψηφισμού για όσους δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το 2015. Η συγκεκριμένη δόση εκτιμάται ότι θα πληρωθεί αργότερα μέσα στον Μάιο.
Οι μη μισθωτοί που δήλωσαν το 2016 μεγαλύτερο εισόδημα σε σχέση με το 2015 θα κληθούν να πληρώσουν το επιπλέον ποσό που τους αναλογεί σε εισφορές σε πέντε δόσεις.
Απο την άλλη πλευρά, όσοι δήλωσαν το 2016 μικρότερο εισόδημα σε σύγκριση με το 2015 και έχουν πιστωτικό υπόλοιπο εξαιτίας αυτού του λόγου θα λάβουν εφάπαξ επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού τους εντός διμήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Ομως, αν υποβάλουν αίτημα, το ποσό θα μπορέσει να παραμείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον ΕΦΚΑ.www.ert.gr

2018-04-24 10:23:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ