Υπουργείο Εργασίας: Διαψεύστηκαν πανηγυρικά όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές συντάξεις

Την «πανηγυρική» διάψευση «όσων προεξοφλούσαν νέες περικοπές και επένδυαν πολιτικά στην περαιτέρω απώλεια εισοδήματος των συνταξιούχων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου.
«Σε εφαρμογή του Ν. 4387/16, οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2019 που προπληρώθηκαν στους συνταξιούχους στις 19/12 και στις 21/12, όχι μόνο δεν ήταν μειωμένες, αλλά καταβλήθηκαν και αυξημένες, για όσες περιπτώσεις προκύπτουν αυξήσεις μετά τον προβλεπόμενο από το νόμο, επανυπολογισμό», τονίζει το υπουργείο.
Αναλυτικότερα «οι πρώτες αυξήσεις που χορηγούνται στις συντάξεις είναι ύψους 20 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα και στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς το 77% αφορά συντάξεις ύψους έως 600 ευρώ. Σημειώνεται ότι η μέση αύξηση στις συντάξεις, οι οποίες αυξάνονται σε εφαρμογή του Ν. 4387/16, θα φτάσει τα 99 ευρώ το μήνα στη 5ετία».
Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «οι αυξήσεις καταβλήθηκαν κανονικά και στους συνταξιούχους πρώην εργαζόμενους της ΕΤΕ και οι τυχόν διαφορές που προέκυψαν στις πληρωμές δεν αφορούν ποσά των επανυπολογισμένων συντάξεων, αλλά συγκεκριμένες παροχές (παιδική μέριμνα, οικονομική ενίσχυση λόγω διαφοράς επιδόματος βαθμού, επίδομα ΑΜΕΑ και οικονομική ενίσχυση τέκνων φοιτητών) των οποίων η καταβολή βαρύνει και θα γίνει από την ίδια την τράπεζα με χωριστή πληρωμή στις αρχές Ιανουαρίου. Σήμερα καταβλήθηκαν επίσης, μαζί με τις συντάξεις, τα αναδρομικά του άρθρου 15 του Ν. 4575/2018 σε 125.568 συνταξιούχους ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωματικούς υπαλλήλους, καθηγητές και ερευνητές».
«Η κυβέρνηση έχοντας αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση αδικιών καθώς και των απωλειών που υπέστησαν οι συνταξιούχοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-12-21 20:20:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ