Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ: Η Ελλάδα γύρισε σελίδα-Υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, για το γεγονός πως η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στις ΗΠΑ. Ο κ. Ρος συνεχάρη για τη φετινή διοργάνωση, λέγοντας πως είναι μια πολύ σημαντική έκθεση καθώς -κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στα περίπτερα της έκθεσης- διαπίστωσε πως παρουσιάζονται πολλές σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις.
Ο κ. Ρος επεσήμανε ότι «μια τεράστια γκάμα εταιρειών από τις ΗΠΑ συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη εμπιστοσύνη για επενδύσεις στην Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση σύμμαχο και θέλει την στηρίξει με διεύρυνση των διμερών συνεργασιών.
Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο εξόδου από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως οι κόποι των Ελλήνων συνετέλεσαν στο να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. Παράλληλα σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στάθηκαν δίπλα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των προσπάθειών της για μια νέα πορεία και μια νέα οικονομία και πως θα συνεχίσει να είναι.
Η Ελλάδα γύρισε σελίδα και βρίσκεται και πάλι στην πρωτοπορία των πραγμάτων, είπε ο κ. Ρος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες. Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν και ανησυχίες καθώς οι επιχειρήσεις ζητούν σταθερότητα, διαφάνεια και προβλεψιμότητα στις επενδύσεις τους και για το λόγο αυτό, όπως είπε, είναι ανάγκη να απομακρυνθούν οι φραγμοί και τα εμπόδια για την εγκατάσταση αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα». Πρόσθεσε ακόμη ότι για την εξάλειψη τους εργάζονται συστηματικά οι δύο κυβερνήσεις μετά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον τον Οκτώβριο του 2017.
Πηγή: ert.grwww.ert.gr

2018-09-08 19:30:42

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ