Φ. Κλειδά: Ο τεχνολογικός αυτοματισμός ανοίγει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα (audio)

Αύξηση των θέσεων εργασίας από ανθρώπους με δεξιότητες στην τεχνολογία, στην επικοινωνία και στη συνεργασία θα φέρουν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις τόσο στη διεθνή αγορά όσο και στην Ελλάδα καταδεικνύει η έρευνα της ManpowerGroup με θέμα “Robots Need Not Apply: Human Solutions in the Skills Revolution”.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, η κα. Φανή Κλειδά, Γενική Διευθύντρια της ManpowerGroup Ελλάδας και Κύπρου επεσήμανε ότι στην Ελλάδα το 86% των ερωτηθέντων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι έχουν την πρόθεση να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους ή και να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού τα επόμενα χρόνια και μόνο περίπου 10% έχει πρόθεση να μειώσει το εργατικό του δυναμικό. Η έρευνα επίσης δείχνει ότι θα υπάρξει ανάγκη πρόσληψης στα τμήματα IT, δηλαδή στα τεχνολογικά τμήματα των εταιρειών και στα τμήματα επίσης εξυπηρέτησης και διαχείρισης πελατών.
Οι επιδράσεις, επομένως, του αυτοματισμού στην αγορά εργασίας είναι θετικές, ενώ ως προς τις δεξιότητες αποδεικνύεται ότι σημαίνοντα ρόλο παίζουν οι κοινωνικές δεξιότητες των εργαζόμενου.
Επίσης, η κα Κλειδά υπογράμμισε ότι, πλέον οι εταιρείες επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των εργαζομένων καθώς και στην ευμάθεια των εργαζομένων, στην ικανότητα τους δηλαδή να μαθαίνουν γρήγορα τα νεότερα και να τα εφαρμόζουν άμεσα. Τέλος η κα. Κλειδά σημειώνει ότι πλέον η θεωρητική και τεχνική κατάρτιση διαφαίνεται ότι μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους πέρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι η έρευνα της ManpowerGroup πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 20.000 εργοδοτών από 42 χώρες.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούληwww.ert.gr

2018-04-23 13:35:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ