Φ. Παντιώρα: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η εκτέλεση έργων υποδομής για τις προσφυγικές ροές (audio)

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έχουμε μια αύξηση γύρω στο 32% των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου η Φωτεινή Παντιώρα, ειδική γραμματέας επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων και Ψηφιακής Πολιτικής με αφορμή την πανελλήνια ημέρα προσφύγων.

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, κος Βίτσας επισκέφθηκε και τα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να έχει και μια πιο άμεση εικόνα, πρόσθεσε. Από τις κεντρικές προτεραιότητες του υπουργείου για το επόμενο διάστημα είναι η αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και τακτοποίησης των νησιών, ενώ θα εισαχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα νομοθετική ρύθμιση για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου, επεσήμανε.
Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, η εκτέλεση σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαντικών έργων υποδομής στα νησιά σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε η κα Παντιώρα. Η ίδια εξήρε επίσης το πνεύμα ανθρωπισμού, των τοπικών κοινωνιών και σημείωσε ότι συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας.
Η Ελλάδα απορρόφησε τριπλάσιο ποσοστό ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τους πρόσφυγες, από ευρωπαϊκό μέσο όρο, πρόσθεσε. Τέλος, η κα Παντιώρα υπενθύμισε όιτ η ελληνική ιστορία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσφυγιά και στην κοινωνική μας μνήμη είναι αποτυπωμένοι και οι δυο ρόλοι, τόσο του πρόσφυγα όσο και του υποδεχόμενου του πρόσφυγα, κατέληξε.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-04-05 12:18:18

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ