Χορταστική ισοπαλία (3-3) για Πορτογαλία και Ισπανία (video)

Το πρώτο χατ-τρικ του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που γίνεται στη Ρωσία πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο(4’, 44’, 88’) στη χορταστική ισοπαλία 3-3 με την Ισπανία στο ντέρμπι της Ιβηρικής Χερσονήσου για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης. Δύο τέρματα για τους «Φούριας Ρόχας» πέτυχε ο Ντιέγκο Κόστα (24’, 55’) και ένα γκολ ο Νάτσο (58′) στο ντεμπούτο του Φερνάντο Ιέρο στον πάγκο της Ισπανίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Η Πορτογαλία μόλις στο 3′ κέρδισε πέναλτι. Ο Νάτσο ανέτρεψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ρόκι έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος σούπερ στάρ κι έκανε ένα λεπτό αργότερα το 1-0. Η Ισπανία δεν επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ και «μετακόμισε» στην εστία του Ρουί Πατρίσιο. Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 24′ ο Ντιέγκο Κόστα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-1. Για την κατοχύρωση του γκολ ο Ρόκι χρειάστηκε και τη βοήθεια του VAR, το οποίο δικαίωσε την επιλογή του Ιταλού τεχνικού. Στο 26′ ο Ισκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία, καθώς το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα η Πορτογαλία από το «πουθενά» κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Παρά το γεγονός ότι ήταν ακίνδυνη επιθετικά ο Ρονάλντο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ντε Χέα και η Πορτογαλία έκανε το 2-1.
Η… εντυπωσιακή εμφάνιση της Ισπανίας συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο. Οι «φούριας ρόχας» ήταν η μοναδική ομάδα που απειλούσε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 55′. Ο Μπουσκέτς με το κεφάλι βρήκε τον Ντιέγκο Κόστα κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 2-2. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Νάτσο με ένα απίθανο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 3-2 για την Ισπανία.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πάντως δεν είχε καμία… διάθεση να χάσει η ομάδα του και με απίστευτη εκτέλεση φάουλ στο 88′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έκανε χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο εντυπωσιακότερο παιχνίδι του Μουντιάλ μέχρι σήμερα.
Κίτρινες κάρτες: 27′ Μπρούνο Φερνάντες – 17′ Μπουσκέτς
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (69′ Κουαρέσμα), Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπρούνο Φερνάντες (68′ Ζοάο Μάριο), Ρονάλντο, Γκουέδες (80′ Αντρέ Σίλβα)
Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίντ Σίλβα (86′ Λούκας Βάσκεζ), Ίσκο, Ινιέστα (Αλκάνταρα), Ντιέγκο Κόστα (77′ Ασπας

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-06-15 22:11:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ