Χρειαζόμασε τουλάχιστον 8-12 δισεκατομμύρια μάσκες ετησίως – ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 8-12 δισεκατομμύρια μάσκες ετησίως θα χρειαστεί η Γερμανία, εάν θέλουμε να διευκολύνουμε τους Γερμανούς να τις χρησιμοποιούν όταν εργάζονται, επισκέπτονται καταστήματα και μετακινούνται με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και τόνισε ότι θα είναι πολύ σημαντικό, εάν ένα μεγάλο μέρος από αυτές κατασκευάζεται στην Γερμανία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD, ο κ. Αλτμάιερ επισημαίνει ότι ήδη έχει αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή, ωστόσο απέχει κατά πολύ από τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται. Προέβλεψε ωστόσο ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες θα κατασκευάζονται στην Γερμανία, ενώ αναφέρθηκε στην ειδική ομάδα εργασίας που έχει αναλάβει τον συντονισμό του επαναπατρισμού αντίστοιχων γερμανικών εταιριών από την Ασία είτε στην Γερμανία είτε στην Ευρώπη. Στην προσπάθεια αυτή θα δοθούν στις εταιρίες κίνητρα, όπως εγγυημένες κρατικές παραγγελίες και φορολογικές διευκολύνσεις.

Την ίδια ώρα, ενόψει και της επαναλειτουργίας, αύριο, των εμπορικών καταστημάτων μεγέθους έως και 800 τ.μ., το 46,2% των Γερμανών εκτιμά ότι η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, όπως αναδεικνύεται σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Tagesspiegel. Στην ίδια μέτρηση, το 39,7% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Την περασμένη Παρασκευή η Σαξονία αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μαζικά μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα λιανικής πώλησης. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση επαγγελματικής μάσκας, αλλά αρκεί η χρήση μαντιλιού που καλύπτει τη μύτη και το στόμα. Αντίστοιχο κανονισμό εφαρμόζει ήδη από τα τέλη Μαρτίου η πόλη της Γιένα, στην Θουριγγία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ