Χ. Θεοχάρης: «Θα συνεχίσω να ψηφίζω στην γραμμή της συνείδησης» (audio)

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, που αποτέλεσε την «έκπληξη» της χθεσινής ψηφοφορίας για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εξηγώντας τους λόγους, που τον οδήγησαν σ’ αυτή την επιλογή.

«Ψήφισα ένα νομοσχέδιο, που δεν ήταν το καλύτερο…ένα νομοσχέδιο όμως που ήταν αναγκαίο» είπε ο κ. Θεοχάρης και κατηγόρησε τα κόμματα για υποκρισία, αφού όπως εξήγησε η αντιπολίτευση ήταν στο «θέλω να το ψηφίσω αλλά δεν μπορώ επειδή το νομοσχέδιο το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ» και η κυβέρνηση στο «δεν θέλω να το ψηφίσω αλλά δεν μπορώ επειδή με αναγκάζουν από το εξωτερικό».
Αξίζει να σημειωθεί πως το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε με 151 ψήφους, μία εκ των οποίων ήταν του κ. Θεοχάρη.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να ψηφίζει «στην γραμμή της συνείδησης» και διευκρίνισε ότι έστω και καθυστερημένα πρέπει να περάσουμε στον χώρο της ενέργειας σ’ ένα μοντέλο, που θα σκέφτεται τον καταναλωτή.
Ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης, πως «κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσουμε σε μία υπερβατική πολιτική, που θα ξεπερνάει την στενή κομματική λογική» και αρνήθηκε κατηγορηματικά, οποιαδήποτε σκοπιμότητα πίσω από την απόφαση και την στάση του.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
www.ert.gr

2018-04-26 10:31:25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ