«Ο Ηλίας Ηλιάδης θα επιστρέψει στην ενεργό δράση» (audio)

Ο προπονητής και πατέρας του Ηλία Ηλιάδη, Νίκος, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρώτο και στα Σπορ» με τον Τάσο Επιτρόπου και τον Νικόλα Παχάκη για το μέλλον του ελληνικού τζούντο, όπως και για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ηλία στην ενεργό δράση.

Να επισημάνουμε ότι ο Νίκος Ηλιάδης είναι ο προπονητής των «χρυσών» στιγμών του ελληνικού τζούντο, μιας και είναι αρκετά χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής.
Ο νεότερος χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστορία του τζούντο, Ηλίας, είναι ακόμη Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2010, 2011, 2014) και Πρωταθλητής Ευρώπης (2004, 2011). Ο Ηλιάδης θεωρείται ο καλύτερος Έλληνας τζουντόκα όλων των εποχών με 13 μετάλλια (8 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες.
Πιο αναλυτικά μίλησε:
Για το αν έχει μέλλον το ελληνικό τζούντο: «Οπωσδήποτε έχει μέλλον, γιατί αν δεν υπήρχε δεν θα ήμασταν καν εδώ. Όσοι έχουμε ασχοληθεί με το τζούντο παλεύουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Μπορεί να μην βγει στο μέλλον ένας Ηλίας, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να βγάλουμε και άλλα ταλέντα. Ο Ηλίας δεν γεννήθηκε πρωταθλητής, αλλά αντίθετα έγινε μέσα από τη δουλεία και το χαρακτήρα του. Όποιος δουλεύει σκληρά μπορεί να πετύχει. Πιστεύω ότι έχουμε μέλλον, μιας και έχουμε ήδη 3-4 δυνατά παιδιά, όπως ο Σελίνι που είναι και στην κατηγορία του Ηλία και έχει αρκετές επιτυχίες».
Για τη σχέση του Ηλίας με την ομοσπονδία: «Ο Ηλίας είναι επίσημα πρεσβευτής του τζούντο της παγκόσμιας ομοσπονδίας και πηγαίνει σε πολλές χώρες, κάνοντας μαθήματα του τζούντο και μεταδίδοντας τα μυστικά του αθλήματος. Ο Ηλίας μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Έχουμε συζητήσει κάποια θέματα και επειδή είχε παλαιοτέρα κάποιους τραυματισμούς, είχε πέσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ξεκουραστεί, όποτε μπορεί να επιστρέψει».
Για το αν υπάρχουν παραδείγματα αθλητών του τζούντο που σταματάνε και επιστρέφουν: «Υπάρχουν. Δεν θυμάμαι ακριβώς ονόματα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είσαι νέος μέχρι 26-28. Χρειάζεται μια πολύ καλή προετοιμασία 7-8 μηνών. Οποιοσδήποτε άνθρωπος ζει, παλεύει. Αυτό κάνουμε και εμείς στο τζούντο».
Για την επιρροή της ελληνικής κουλτούρας: «Εγώ ήρθα το 1991 στην Ελλάδα από τη Γεωργία και παρά τα όσα πολίτικα προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα, η Ελλάδα έχει απίστευτη κουλτούρα, πολιτισμό και παιδεία και από αυτά επηρεάστηκα πολύ, ταυτόχρονα με τη γεωργιανή μου καταγωγή. Όσοι Πόντιοι έχουν έρθει στην Ελλάδα, προσφέρουν έργο και προσπαθούν για το καλύτερο. Αυτά τα χαρίσματα πρέπει να αξιοποιούνται».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑThe post «Ο Ηλίας Ηλιάδης θα επιστρέψει στην ενεργό δράση» (audio) appeared first on sports.ert.gr.

2018-06-01 14:17:07

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ