162 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους πλήρωσε η Γερμανία λόγω ΕΚΤ

H Γερμανία εξοικονόμησε 162 δισ. ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλη της Ευρωζώνης, από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ επί Ντράγκι παρότι είναι εκείνη που ασκεί την πιο σκληρή κριτική ενάντια στη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ σύμφωνα με υπολογισμούς της Handelsblatt. Οι υπολογισμοί βασίζονται στις εαρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν.
Η Γερμανία κατέβαλε για τόκους 288 δισ. ευρώ μεταξύ 2008-2017 αντί των 450,4 δισ. που προέβλεπαν οι ετήσιοι προϋπολογισμοί από τότε που ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση το 2008, τα χαμηλά επιτόκια βοήθησαν τη γερμανική κυβέρνηση να γεμίσει τα ταμεία της με μετρητά. Οι πληρωμές των τόκων του γερμανικού χρέους είναι όλο και πιο χαμηλές σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης. Κοινώς, πλήρωσε 162 δισ. ευρώ λιγότερα.
Ο Marcel Fratzscher, πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου DIW, προσθέτει ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της χωρίς την πολιτική μηδενικού επιτοκίου της ΕΚΤ.
Η δεύτερη πιο ωφελημένη χώρα της Ευρωζώνης είναι η Γαλλία και ακολουθούν η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 7η θέση. www.ert.gr

2018-04-26 10:22:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ